בניתוח הגדלת חזה כרוכות החלטות רבות החל מבחירת הרופא המטפל וכלה בסוג השתל, וכיוון שמדובר בגוף שלך חשוב שתביני במה מדובר כדי שתוכלי לבחור את מה שהכי טוב לך.
ניתוחי חזה הפכו נפוצים ופופולארים. נשים רבות לא מרוצות מהחזה שלהן מגודלו, צורתו, נפחו ועוד ולכן פונות למנתחים פלסטיים. כשמחליטים על ניתוח הגדלת חזה ישנם מספר קריטריונים בהם רצוי להתחשב, בראש ובראשונה חשובה הבחירה במנתח המתאים לך שעליו את סומכת, עימו תדוני באפשרויות השונות.

הגדלת חזה מתבצעת ע ידי השתלת סיליקון קוהסיבי
סוג וגודל השתל
ניתוח הגדלת חזה נעשה באמצעות החדרת שתלים, כאשר ישנם שני סוגי שתלים: שתלי מי מלח- מעטפת סיליקון המכילה מים מלוחים, שתלים אלו פחות נפוצים שכן אינם מספקים מגע ומראה טבעי וישנו חשש של דליפה.
שתלי סיליקון קוהסיבי מלוכד בהם משתמשים בעיקר כיוון שמקנים מראה טבעי ונחשבים לבטוחים יותר.
באשר לגודל החזה, חשוב להבין שאין גודל מומלץ כיוון שמדובר בבחירה אישית, ואין גודל המתאים לכל מצב ולכן חשוב לבחור בגודל שרוצים במצב עירום. רצוי להימנע מחזה גדול מדי שכן הניתוח כואב יותר, ההחלמה איטית וייתכן וייוצרו בעיות גב.

מיקום השתל מהווה גורם שמשפיע על מראה טבעי
מיקום השתל
את ה
שתלים ניתן למקם בשלושה מיקומים: מעל השריר- שתלים אלו יאפשרו התאוששות זריזה ולא ישפיעו על תפקוד השריר. מתחת לשריר- שתלים הנכנסים מתחת לבית השחי וממוקמים מעט גבוה ולכן יוצרים מראה פחות טבעי. מישור כפול/כולל משולב- זו הדרך הנפוצה ביותר בה חלק מהשתל מוסתר על ידי שריר המעניק יציבות, וחלקו תחתון מאפשר את המראה הטבעי. לכל מיקום היתרונות והחסרונות שלו ולכן חשוב לעבור על האופציות עם הרופא המטפל.
איזור החתך
גם את החתך ב
ניתוח הפלסטי ניתן לבצע בשלושה מקומות: חתך בפטמה המאפשר הסתרה יעילה, לרוב, של הצלקת אך עלול ליצור זיהומים ולהוות בעיה בהנקה. חתך בקפל השד המאפשר גישה נוחה ושליטה במילוי החלל, אך אינו מתאים למטופלות עם חזה קטן. וחתך בבית השחי שיתרונו הבולט הוא במניעת צלקות בשד.
על כל סגנונות וסוגים אלו יש להתייעץ עם הרופא המטפל וכדי שתרגישו בטוחות מומלץ לבחור ברופא מקצועי, שאתן סומכות עליו ומומלץ.