בעקבות השינויים בהתייחסות לפסיכולוגית הילד, גודלת ההבנה בנזק של פגמים גופניים על הדימוי העצמי של הילד. ההתפתחות הרגשית של כל אדם מתחילה בילדות ובעוד שאסור לעודד ילדים לרצות לשנות את גופם אלא לקבל את עצמם
בעקבות השינויים בהתייחסות לפסיכולוגית הילד, גודלת ההבנה בנזק של פגמים גופניים על הדימוי העצמי של הילד. ההתפתחות הרגשית של כל אדם מתחילה בילדות ובעוד שאסור לעודד ילדים לרצות לשנות את גופם אלא לקבל את עצמם, יש מקרים שבהם ההפך נכון במיוחד כאשר מדובר בפגמים שניתן לתקן בקלות בעזרת ניתוח פלסטי ועלולים להקל משמעותית על השתלבותם בחברה

בעקבות השינויים בהתייחסות לפסיכולוגית הילד, גודלת ההבנה בנזק של פגמים גופניים על הדימוי העצמי של הילד
השפעה על דימוי גוף
גיל ההתבגרות הוא תקופה קשה שבמהלכה הילד לומד לבנות כישורי חברתיים, והיבטים פיזים עלולים להשפיע משמעותית על קבלה עצמית והצלחה במישורים החברתיים. אמנם חשוב לא לעודד ילדים לניתוחים ללא צורך, אך במקרה של פגם אסתטי חמור שגורם לתועקה רבה אצל הילד, ייתכן שניתוחיים פלסטיים בקרב בני נוער שעוזרים לתקן את השוני ימנעו צלקות רגשיות שישפיעו על עתידו.

גיל ההתבגרות הוא תקופה קשה שבמהלכה הילד לומד לבנות כישורי חברתיים, והיבטים פיזים עלולים להשפיע משמעותית
סוגי ניתוחים מקובלים
סוגי הניתוחים : 1.שפה שסועה – מום חזותי של האף והשיניים, שמקשה על התפתחות הדיבור. 2. כתמי לידה- לעיתים יש רצון להסירם מחשש להתפתחות תאים סרטניים. 3. מום של אוזניים גדולות במיוחד או להפך- חוסר באפרכסת של האוזן. 4.צמיחה לא סימטרית של החזה- ניתן לבצע ניתוח לשינוי מראה ולתקן את פרופורציות השדיים בגיל צעיר יותר מבעבר. 4. גניקומסטיה- יוצרת אצל נערים רקמות שד וניתן לתקן את הבעיה בעזרת טיפול פשוט.
שיקולים פסיכולוגיים
הרפואה הפלסטית אמנם מטפלת בהיבטים אסתטים רבים, אך לרוב לחלקם גם השפעה בריאותית על המטופל ולכן יש חשיבות בבחינת כל טיפול לגופו ולהתייעצות מעמיקה לפני בחירה בניתוח. עם זאת, המראה החיצוני באופן טבעי מעסיק את רובנו, במיוחד בעידן המידע בו כל רגע מתועד ומשותף עם רבים בפומבי וכאשר ילדים סובלים ממומים חיצונים יש לכך השפעה משמעותית על התפתחות הדימוי העצמי, הצלחתם במסגרות הלימודים והשתלבותם החברתית.