ניתוח אף הוא ניתוח נפוץ בישראל ובעולם. לא מעט מזדקקים לו מפאת צרכים רפואיים, אולם יותר מכך, אנשים בעלי מודעות אסתטית לעצמם מבקשים לעשות ניתוח אף כדי לשנות את הפרופיל – תרתי משמע. כך, ניתן לשנות את התדמית ולהפוך את המראה החיצוני לנאה יותר או לאחר על פי מבוקשם – דבר שיוביל להגדלת הביטחון העצמי. רבים שואלים את עצמם מה יהיה המרגש לאחר טיפול באיבר כה חשוב בפנים – איבר לנשימה. האף נותר סתום וחבוש בסיום התהליך, כשלאחר הניתוח טומנים טמפונים בנחיריים על מנת לספוג את הנוזלים, מה שמצריך נשימה דרך הפה.

לאחר ניתוח אף ישנו הליך הורדת הגבס
המראה החיצוני בזמן שלאחר הניתוח
כמו מספר ניתוחים פלסטיים אחרים, נדרשת התאוששות מבוקרת לאחר הניתוח, לרבות שמירה מפני חשיפתו של האף או פגיעות שונות. הניתוח אשר כלל בין השאר את שבירת העצם והתנפחות כלי הדם בו וכן התגבשות בצקות ונפיחות, שטפי דם באזור האף וגם מסביב לעיניים, רבים יעדיפו לחסוך את אי הנעימות ולהתאושש לאורך מספר הימים הבאים מהניתוח.

בעלי מודעות אסתטית לעצמם מבקשים לעשות ניתוח אף כדי לשנות את הפרופיל
מתי יורידו את הגבס?
לאחר ניתוח אף ישנו הליך הורדת הגבס, אשר שמר על התוצאה של הניתוח באף, כשגם לתקופה שלאחר הניתוח ישנה חשיבות מרובה לצורה שבה יתהווה האף סופית. התפרים שמשתמשים בהם אלו תפרים שנספגים בעור ולא אמורים להותיר צלקות, ואילו ישנם תפרים באזור הנחיריים, פורמים אותם ביום שבו הגבס יורד.
למה לצפות לאחר הניתוח?
רצוי לשכב כשהראש מורם באמצעות מספר כריות. סביר להניח שעדיין יהיו ניתוחים ושטפי הדם עדיין "יככבו" על עור הפנים, ואלו ייעלמו בהדרגה ולחלוטין. לא תמיד תיראה סימטריה בין שני צדי האף ביחס לפנים, כשהנפיחות תיראה בשעות היקיצה בבוקר באופן מודגש יותר, משום שתחלופת החומרים הייתה פחותה בשעות אלו.