ניתוח אף הוא אחד מהניתוחים העתיקים ביותר שיש כיום בעולם של ניתוחים פלסטיים. אולם למרות זאת, ישנם עדיין מספר סיכונים שכרוכים בניתוח אף על אף היותו וותיק, סיכונים אשר חשוב שתדעו מראש במקרה שאתם או מכרים שלכם מעוניינים לעשות ניתוח אף. אולם לפני זה, מומלץ להתייעץ עם הרופא המנתח לגבי כול רצונותיכם ולקבל ממנו חוות דעת מקצועית ואף לבקש לראות הדמיה (ישנם תוכנות מחשב אשר יכולות לתת הדמיה של התוצאה העתידית ורוב המנחים כיום מחזיקים בתוכנה כזו).
מה זה ניתוח אף בעצם?
ניתוח אף נעשה על מנת לתקן 3 סוגי הפרעות, והן: הפרעה בנשימה, מראה לא אסטטי ומראה של אף שלא תואם אם הפנים. לעיתים ניתוחי אף נעשים על מנת לתקן רק בעיה אחת מה-3 אולם לעיתים מתקנים גם 2 או 3 בעיות יחדיו בניתוח אחד. חשוב לציין שגם במקרה שעושים ניתוח אסתטי בלבד לאף, שנראה פשוט לכאורה, חשוב לבצע גם תיקון מקביל למעברי האוויר.

ניתוח אף נעשה על מנת לתקן 3 סוגי הפרעות, והן: הפרעה בנשימה, מראה לא אסטטי ומראה של אף שלא תואם אם הפנים
איך בוחרים צורה?
המטול והמנתח יחדיו צריכים לבחור מראה שיהיה אסתטי וכמו כן שיהיה בעל אנטומיה נכונה ותפקוד פיזיולוגי תקין. אף בעל מידות נכונות משמעו אף אשר אף אחד ממרכיביו לא בולט יתר על המידה – לא סולד מדי, לא מורם מדי, לא קצר מדי ולא שקוע מדי – אלא אף שהכול משתלב לכול בצורה טובה.
סכנות בניתוח מחיצה
תחילה נציין כי הניתוח נחשב יחסית לבטוח ואחוזי ההצלחה שלו הם 90-95%, אולם, אחת הבעיות הידועות היא שרירית המדף יכולה להיפתח מחדש דבר שמוביל לסתימת האף. סכנה אחרת היא יצירת נקב במחיצה, התפתחות נקב כזה אחרי הניתוח היא בעלת סבירות נמוכה מאוד.