עור הפנים הוא שכבה שמתחדשת כל הזמן, וזקוקה לטיפוח. מגיל צעיר אנו מונחים לערוך טיפולים מונעים לתופעות שונות בעור, ומשתדלים לעשות בעבורו כל מחווה ופעולה אפשרית: תזונה בריאה, חשיפה לעור, טיפולים קוסמטיים ומריחת קרמים ותכשירים קוסמטיים באופן יום- יומי ושתיית מים.
אולם עבור אלו הסובלים ממחלות עור כמו אקנה ו/או בעיות הקשורות בגיל או מעור פנים מחוספס כתוצאה מתופעות הורמונאליות, הטיפול השטחי בעור אינו מספיק.
פילינג ופילינג עמוק
פילינג הוא למעשה קילוף של העור. מטרתו- לחשוף את השכבה התחתונה לזו שהורדה של העור. קיימים מספר סוגים של פילינג, כאשר נתוניו האישיים של המטופל יכוונו אל עומק הטיפול, הטכניקה וסוג הפילינג הרצוי. תפקידו של פילינג עמוק הוא לסלק קמטים, כתמי עור וצלקות עמוקות והוא מגיע עד לשכבה העמוקה (תחתונה) ביותר בעור הנקראת דרמיס. אוכלוסיית היעד המטפלת היא בדרך כלל גברים ונשים אשר חצו את גיל 45 ורוצים להעלים כתמי שמש וגיל, חטטי אקנה ישנים וקמטים. הפילינג גורם בפעמים רבות להחלקת העור, עובדה החוסכת לאותו אדם ניתוח פלסטי למתיחת פנים או עור בכל חלק אחר בגופו. ישנן תופעות לואי לטיפול אשר על חובתו של הרופא המטפל ליידע אותך עליהן, וכוללות אדמומיות ונפיחות שהולכת וגוברת לאחר הטיפול. אף יכול להופיע דימום קל. בנוסף, צבע הפנים עלול להיות שונה מצבע עור הצוואר.
כיצד נעשה פילינג עמוק?
הטיפול נעשה בחדר ניתוח בנוכחות ציוד ניטור והחייאה) בקליניקות של בתי חולים או במרפאות פרטיות, בכדי לעקוב אחר הפרעות קצב לב ופגיעה כלייתית. ישנן טכניקות שונות כמו תרכובות פנול, או TCA בריכוז של 50-70% (נחשב לגבוה מאוד), או באמצעות לייזר בעוצמה גדולה יחסית (18 ואט בערך).