שתלי סיליקון קיימים בעולם מעל לחמישים שנים, כשלאורך התקופה נוצרו באסתטיקה רפואית אפשרויות בחירה שונות שעונות על צרכים שונים – וההערכה הרווחת היא שנעשו לפחות כ- 10 מיליון ניתוחי אסתטיקה רפואית באמצעותם לחזה. המטופלים אמנם יכולים לבחור ביחד עם המנתח מה תהיה התוצאה הסופית אולם המנתח יכול להמליץ על דרך הטיפול הטובה ביותר עבור המנותח ולבחור אותה עימו. שתלי סיליקון היו מלאים בתחילה מי מלח ולאחר מכן מולאו בסוגי סיליקון.
תכונות של שתלי סיליקון
השתלים יכולים להיות בעלי צורה עגולה או בעלי צורה אגסית שמחקים את צורתו הטבעית של השד. מדובר על שתלים אנטומיים – אלו שתלים יקרים יותר שמצריכים חתך מעט ארוך יותר- אשר תמיד יהיה ממוקם בקפל מתחת לשד. במידה שהשתל מסתובב, עלול להיות שינוי בצורתו של השד. בבחירתו יש לקחת בחשבון את הגובה ואת רוחב בסיסו.

שתלים מסיליקון להשלמת המראה
המעטפת של השתל
כיום, שתלי הסיליקון מצטיינים במעטפת חזקה יחסית המלאים בג'ל קוהיזיבי אשר מפחית את סיכויי הדליפה. המולקולות קשורות ומחוברות זו לזו, כך שגם אם נוצר קרע בשתלים הסיכוי לדליפה קטן יותר. מניעת מקרים אלו תושפע גם משימוש בשתלי פוליאורטן או בשתלים מחוספסים, כך שהדבקותם לרקמת השד טובה יותר.
התאמת מבנה השתל למבנה הגוף
יש להתאים את מבנה שתל הסיליקון למבנה של הגוף ולבקשת המנותחים. בשנים האחרונות חלה ירידה בביקוש לחזה בעל מראה של חזיית פוש אפ. נמצא, כי ככל שהשתלים קטנים – כן מהלך הניתוח מתנהל באורח חלק יותר. יש לקחת בחשבון את המימדים של הגוף ואת היחסיות למבנה בית החזה והאגן. הנפח הממוצע בישראל להגדלת שדיים נע סביב 300 מ"ל.