ניתוח להרמת פנים הוא בוודאי מהלך שנלקח לאחר מחשבה רבה ושיקולי כדאיות. ישנם לא מעט דברים שרצוי לדעת לפני ניתוח להרמת פנים, כשהדבר החשוב ביותר שלפני מתיחת פנים הינו הייעוץ מול הרופא הכירורג, אם לא בחירת הרופא הכירורג בעצמו. יש להתאים בין הצדדים את הציפיות ולהגיע לידי הסכמה מתועדת בהדמיה. לעתים ישנם טיפולים משלימים להרמת הפנים, כמו למשל ניתוח להרמת גבות ועפעפיים, לזריקות מילוי באזור הלחיים או הסנטר, טיפולי פילינג ועוד. בדיקה יסודית עשויה להיות הגורם מספר אחד למניעת טיפולים מיותרים שמתווספים למהלך אסתטי זה.

הקפדה על ההליכים המקדימים לפני מתיחת פנים תביא לתוצאות מושלמות
מה ניתן או מה לא ניתן להשיג?
הרופא המנתח יצלם את המועמד לניתוח ולפי בדיקה מול מראה יהיה יכול להמחיש ולהראות מה ניתן לתיקון ומה דורש טיפול משלים. במרבית המקרים, לא ניתן להגיע לתוצאה "חלקה", תרתי משמע. תיאום ציפיות נוגע גם לטיפולים המשלימים שנדרשים לאחרי ניתוח מתיחת הפנים.
יש לבצע בדיקות כלליות
זה הזמן לבצע את הבדיקות הכלליות ולהבין מה מצב הגוף. בהזדמנות זו בודקים את הדם, א.ק.ג, לחץ דם ובדיקת עיניים. בנוסף, הרופא המנתח בדרך כלל ימליץ על איסור שימוש בתרופות ובחומרים המשפיעים על כרישת הדם כמו למשל תרופות האספירין, ויטמין E, אלכוהול, שום או תרופות אנטיאינפלמטורים. כמו כן, יש להמנע מעישון לאורך התקופה המקדימה לניתוח ורצוי גם לאחריו.
מומלץ לקחת חופשת מחלה
חלק מהמרשם יהיה פעמים רבות חופשת מחלה של שבועיים. המטרה בחופשה זו היא להרגיע את הנפיחות שבפנים – נפיחות אשר יכולה לעבור גם לאחר 6 שבועות מהניתוח. יש להמנע לאורך התקופה מפעילות גופנית מאומצת, לנהוג ברכב, להמנע מאכילת מזון שדורש מאמץ ללעיסה, להתאפר או לצבוע את השיער. חפיפת השיער תומלץ עם שמן תינוקות.