קרום הבתולין נקרע רק פעם אחת, או שיכול להקרע גם לאורך פעמים נוספות, אילו "מתקנים" אותו. עור הבתולין אשר ממוקם בפתחו של הנרתיק עלול להינתק או להיקרע בזמן קיום יחסי מין בפעם הראשונה. אותה רקמה טבעתית שחוסמת את פתחו של הנרתיק מבצעת תפקיד פיסיולוגי ותפקיד נוסף– לא רק שהוא מגן על איברי מין פנימיים נשיים עוד בתקופת הילדות, יש לו תפקיד חשוב בשמירה על כבודה של האישה על פי הדת והתרבויות השונות. זו הסיבה שרבות אצות אל החופה לא לפני שהן עורכות ניתוח פלסטי לשחזור קרום הבתולין.
קריעת הקרום ואיחויו – היתכן?
כאשר הקרום נקרע עקב קיום יחסי מין או טראומה באזור, הוא נחלק לכמה חתיכות קטנות המחוברות לדופן הנרתיק. במהלך ניתוחים פלסטיים לשחזור קרום הבתולין חותכים את אותם הקצוות, ואת שאריות הקרום תופרים באופן רופף ועדין יחסית, על מנת שיהיה ניתן לקרוע אותו שוב. כל התהליך נמשך פחות או יותר סביב מחצית השעה.

כאשר הקרום נקרע עקב קיום יחסי מין או טראומה באזור, הוא נחלק לכמה חתיכות קטנות המחוברות לדופן הנרתיק
מה עושים כשחסר קרום בתולין?
גם במקרים שבהם אין קרום בתולין כלל – יכול להיות משום סיבה גנטית או מכל סיבה אחרת, ניתן לתפור מחדש במקום שבו אמור להיות הקרום, כשמשתמשים בקרום בתולין מלאכותי ביולוגי בשם Alloplant. לאחר הניתוח הזה, המנותחת נותרת בחדר התאוששות מספר שעות ונשלחת לביתה לאחר בדיקה.
תמונה
האם אפשר להבחין בהבדל?
כאחד הניתוחים פלסטים בקרב בני נוער, לאחר שהחלים האזור של החיתוך (אשר ממילא פנימי), לא ניתן להבחין כי נעשה שם ניתוח. בזמן קיום יחסי מין יתכן ותורגש התנגדות מסוימת, ואף יופיע דימום, אולם זה אינו מובן מאליו, משום שאין בחלקים שנותרו עוד הרבה כלי דם שיפגעו עקב האקט של קריעת הקרום.