מבנה גוף מעט קשה יותר לתקן, אם כי ישנם ניתוחים פלסטיים שמאפשרים זאת. אצל נשים, בדרך כלל הירכיים רחבות יותר ביחד עם כל אזור האגן, מסיבות שונות – בעיקר אבולוציוניות. לאחר שהן עוברות הליך מאסיבי של הרזיה או ניתוח לשאיבת שומן, נוצר מצב של עור מדולדל ורפוי, שאינו מחמיא במיוחד מול המראה – אינו חטוב, מכיל עודפי עור שפעם היו מתוחים על פני הרקמות וכעת נפולים, ופעמים רבות אפילו מפריע לעשות פעילות גופנית או בהליכה – משום שישנה שפשפת. בנוסף, עלולות להיגרם גם דלקות כתוצאה מחוסר מעבר של אויר בין קפלי העור.
הגעתם ליעד ורזיתם? עכשיו צריך לדאוג לעודפי העור
אחת הבעיות הידועות שתוקפות את בני הדור שלנו היא בעיית ההשמנה. הטרנד היום הוא להירשם למכון כושר, לצאת החוצה אל האויר הפתוח ולעשות ספורט תוך כדי עריכת התפריט באמצעות דיאטנית. כל זה טוב ויפה, אולם מה עושים עם עודפי העור לאחר ההרזיה?

מבנה גוף מעט קשה יותר לתקן, אם כי ישנם ניתוחים פלסטיים שמאפשרים זאת. אצל נשים, בדרך כלל הירכיים רחבות יותר ביחד עם כל אזור האגן, מסיבות שונות – בעיקר אבולוציוניות
מה עושים במהלך ניתוח מתיחת יריכיים?
בניתוח למתיחת ירכיים הרופא הכירורג חותך בפנים הירך מן העור שיש לגזור על פי הסימון שעשה – בדרך כלל באזור המפשעה. מותחים את העור ותופרים אותו בתפרים אשר כירורג מיומן גורם שיראו באופן המינימלי, ושלא ישאירו צלקות. לאחר מספר ימים המנותח חוזר לביקורת כדי לוודא שאין זיהומים או דלקות.

בניתוח למתיחת ירכיים הרופא הכירורג חותך בפנים הירך מן העור שיש לגזור על פי הסימון שעשה – בדרך כלל באזור המפשעה
אלו גורמים סיכון אפשריים?
לצערנו, גם בניתוח מסוג זה ישנם גורמי סיכון יש לקחת בחשבון. אלו יכולים להיות נטיה לדימום מוגבר עקב נטילת מדללי דם כמו תרופות הומיאופתיות, ויטמינים או אספירין. במידה ועושים שאיבת שומן לפני כן, הרופא הכירורג אמור לוודא כי אין סיכון למשקל יתר שאותו לא מנתחים (כדי שלא לגרום לגוף הלם מההומיאוסטזיס שלו).