רקע
קטרקט הוא מונח למצב שבו העדשה בעין עכורה. הכוונה, האור אינו עובר דרכה בצורה חופשית והעכירות פוגעת בחלקים שונים של העדשה ובחומרה שונה לפי התקדמותה וחוסר טיפול בזמן. לקטרקט יש שלושה סוגים המשפיעים בצורה שונה על העין והראייה ומצריכים טיפולים שונים. קטרקט קל, מצביע על מצב בו העכירות מופיעה בחלקה הקדמי ובצידי עדשת העין ואינם מפריעים לראייה. קטרקט קל ייתגלה בבדיקות השגרתיות המבוצעות ע"י אופטומיטריסט. קטרקט בינוני מופיע כעכירות מרכזית ה"עומדת" אל מול העינית ותגרום לפגיעה בחדות הראייה. ייראה כטשטוש ויותר קל לגלות אותו שכן תופיע מעין שכבה אפורה קלה שתראה כיושבת על העינית עצמה. קטרקט מעט יותר מורכב מופיע כעכירות אחורית ותטבטא בקושי בראייה וברגישות לסנוור.
גורמים
הגורמים העיקריים לקטרקט מגיעים בדר"כ מזיקנה והיסטוריה משפחתית. לעיתים רחוקות יותר המחלה צצה בעקבות בהייה ממושכת בשמש או פציעה של העדשה. אין תרופות היכולות למנוע אין המחלה וגם תרגילים שיוכלים למנוע עין עצלה לא יוכלו לעזור הפעם. אך זה אינו אומר שיש סיבה משמעותית לדאגה שכן במצב החמור אפשר לטפל באמצעות ניתוח בעוד שבשני הסוגים הקלים יותר ניתן להשתמש במשקפיים כפתרון זמני.



בדיקה שיגרתית בגיל מתקדם תוכל למצוא גילוי מוקדם
ניתוח
ניתוח הסרת קטרקט מתבצע ע"י הסרתה של העדשה העכורה והחלפתה בעדשה מלאכותית. השיטה נקראית "פאקואמולסיפיקציה" והיא נעשת ע"י חתך קטן אשר דרכו שואבים את העדשה הפגומה ומחדירים את המלאכותית. החתך נאטם בצורה טבעית ולכן אין שום פחד בתפירה או משהו דומה לכך. לפני הניתוח מספקים למטופל הרדמה מקומית בעזרת טיפות וג'ל ואין צורך במרדים או הרדמה מלאה כדי למנוע כאב.
לעמוד קטרקט באתר Beautic לחצו כאן
כיום ישנן שיטות חדשות המבצעות את התהליך ע"י לייזר אך בשני השיטות ההצלחה של ניתוח גבוהה. המטופל עצמו יריגש מגע קל בעין ולעיתים ירה אורות מהמכשירים אך שרירי העין לא יושפעו מכך ואין כל סכנה לעיוורון. במידה והמטופל סובל מניסטגמוס, תנועות עיניים בלתי רצוניות, ישנה הרדמה נוספת המבצעת באמצעות הזרקת חומר הרדמה מאחורי גלגל העין.
צוות ביוטיק מאחל לכולכם בהצלחה ורק בריאות