ניתוח אף מצריך פעולת אשפוז קצרה באופן יחסי – בהתאם להליך שאותו מבצעים. ניתוח להקטנת נחירים הוא הליך קוסמטי להצרת פתחי הנשימה והוא נעשה לרוב תוך הרדמה מקומית – לעתים רחוקות היא כללית בהתאם לנסיבות ולשיקולי הרופא המעורבים בכך. הליך הניתוח שגור וקל יחסית אולם הגישה הכירורגית חייבת להיות זהירה, משום שמדובר לא רק על איבר אסתטי ובולט בשטח הפנים, אלא גם על איבר המסייע לאדם לפעילות התקיעה של הגוף לנחיריים יש מקום חשוב, תרתי משמע, בקביעת המראה של הפנים ולכן נחוצה הדמיה משוכללת במהלך הביקור אצל הרופא המנתח.
איך הרופא המנתח מקבל פני המטופלים?
המועמדים לניתוח להקטנת נחיריים באף פוגשים בפגישת ייעוץ את הרופא המנתח, כאשר הרופא בוחן תצלומים של האף – בהם הוא רואה את גשר האף ואת קצהו. המנתח בודק את מימדי הנחיריים ביחס לאף, ומשרטט על פניו של המטופל את חתכי הניתוח על לוח תוך הסבר כיצד הניתוח שנבחר יבוצע. בדרך כלל מותחים קו דמיוני מזוית העין הפנימית כלפי מטה, ואם שולו של הנחיר באותו הצד חורג מן הקו הדמיוני, יש צורך "לתקן" זאת.

טיפולים מיוחדים לצורך עיצוב האף
אופן ביצוע הניתוח
הליך הקטנת הנחיריים המקובל הוא הליך כריתת טריז. באמצעות הליך זה מסירים את הטריז של הנחיר באופן שבו הצלקת מוצבת על הקמט שעל חיבור הלחי אל האף בצמוד למקום הנחיר. לאחר ריפוי הצלקת היא מוסווית באופן כמעט בלתי מורגש.
על מה יהיה אחראי הרופא המנתח?
מאז שנקבעה שיטת הכניסה אל מבנה שלד האף – סגורה או פתוחה, המנתח מתמקד במעבר נכון שבין המצח לאף הקרוי גם שורש האף. המנתח יעמוד על אורכו הנכון של האף, על הזוית הטבעית של מפתח הנחיר, המעבר החופשי של האויר בתוך נחירי האף ועוד.