חבלה אפית למחיצת האף אינה חייבת להיות מלווה בשבר, ואולם מי שסובל מחבלה שכזו יכול שלא להיות מודע לכך לאורך זמן, למרות שמה שהוביל לכך זו טראומה. ניתן להבחין במספר סימפטומים למחיצת אף עקומה ושאינה במקומה, אולם הסימפטומים הללו שונים בין אחד לשני, כשסוג החסימה יכול להשפיע באופן שונה על הנפגע; זו יכולה להיות נחירה, כאבי ראש, נזלת כרונית, נשימה באופן קבוע עם פה פתוח לרווחה, היעלמות או הפחתה של חוש הריח, הפרעת מנשך משום שהפה פתוח בזמן שהלסתות גדלות באופן א-סימטרי ועוד סימפטומים הקשורים בפעילויות יום יומיות ובמאמץ גופני.
ביצוע ניתוח ליישור של מחיצות האף
לרוב מדובר על גישה פנימית לניתוח מחיצת האף, כשהמנתח מסלק את העצם ואת חלקי הסחוס העקומים, מקבע את הישרים לפי העמדה הרצוי ונעזר בתפרים לצורך העניין. לפי הגישה המודרנית – הספטופלסטית, מקפידים לשמור על חלקי סחוס ועצם ככל שניתן ולשמר אותם תוך שימוש בהם בזמן היישור.

ניתוח ליישור מחיצת האף- גם אסתטיקה וגם בריאות
מה קורה כשהמחיצה שבורה מאוד?
ישנם מקרים חריגים, בהם מחיצת האף שבורה ועקומה, וגם מקרים בהם לאף ישנה עקמת או סטייה של ציר שלד האף. במקרים אלו, בוחרים בניתוח חיצוני של האף – מפשילים את חלק האף הקדמי וביחד עם חתכים חיצוניים ופנימיים מגיעים באופן ישיר לסחוס האף לרבות המחיצה.
איך משיגים תוצאה עמידה לאורך זמן?
ישנה נטיה לסחוס האף לחזור בתהליך ההצטלקות למצב הקודם לפני הניתוח. כדי להשיג תוצאה עמידה ומחזיקה לאורך זמן המנטרלת את "זיכרון הסחוס", משתמשים בטמפונים המוחדרים לנחיריים על מנת לקבע באופן ישיר את המחיצה ולמנוע דימום. ישנם טמפונים מיוחדים המשמשים לניתוחים פלסטיים מסוג זה, אלו טמפונים הנמסים באופן עצמאי ואינם מצריכים הוצאה כואבת מן האף.